Ап. В 01

Ап. В 01

За проекта

Домашен уют и спокойствие в апартамент от 100 кв.м.

Използвахме неутрални цветове за боядисване на стените в сиво-кафяво в дневната, кухнята и коридора. Бледо-розово в детската стая в съчетание с фото тапет. Светло сиво зелено за спалнята също и фото тапет с флорални мотиви, а зад тапицираната таблата на спалнята стената наполовина е облечена с ламинат като продължение от пода.

Настилката за всички помещения на жилището с изключение на баните е изпълнено с ламиниран паркет дървесен декор и шарка тип “шаврон”. Тюркоазеният цвят е навсякъде като акцент- в дневната за дивана и лавици за книги на едната стена, а в кухнята за кухненският гръб от закалено стъкло, в спалнята меката тапицирана табла и табуретка. Още за дневната, окаченият таван от гипсокартон е със скрито осветление, е разделен на три зони всяка със собствено осветително тяло. Полилей от мед в многоъгълна форма над кухненската маса от масивен плот и метални крака, и тапицирани меки кухненски столове. Едната част от кухненският гръб е изпълнен от италиански гранитогресни плочки в шестоъгълна форма и текстилен десен, цвят сиво-кафяв.

Една от баните наполовина се използва и за перално помещение, като пералня и сушилня са поместени в шкафове от боядисан мдф в кремав цвят еднакъв както и при основните фаянсови плочки по стените. Основната баня е с гранитогресни плочки в кремав цвят и текстура на мрамор, декорни плочки от мозайка в душ зоната. Банята е снабден и с биде и допълнителна душ-слушалка към него.

Към родителската спалня е прилежаща и гардеробна. Допълнително е обособена от налично външно помещение проектирано за килер. Ново изградената гардеробна е с обособени зони за мъжки и дамски облекла и аксесоари.

Ап. В 02

Ап. В 02

За проекта

Дневна и кухня в светли тонове кафяво и бяло

Функционално разпределение на пространството на дневна и кухня в апартамент

Меки тонове на кафяво са използвани за цвят по стени,завеси и кожа по диван и столове. Центриран срещу удобен ъглов диван е разположена тв секция от долен ред шкафчета в бял мат и в единия им край е вградена камина на биоетанол. За гръб към камината и увеличаване ефекта на отразяване на огъня е използван черен лакобел от подсилено стъкло. Ефектна бяла кухня с уреди за вграждане и плотове имитация на мрамор. Кант дръжки и плавно затварящи се механизми за вратички на мебелите към кухнята.

Ап. В 03

Ап. В 03

За проекта

Стил и модерна визия на апартамент

Започваме представянето на този проект на апартамент приблизителни около 100 кв.м. в центъра на града на “Сините Камъни”. Дневна и кухня са в общо помещение условно разделени с кръгла маса за хранене, разположена в средата на помещението. Основните цветове за кухненските шкафове и корпус на мебелите са в цвят на шоколад и млечно бяло.За контраст е прибавен и тюркоаз цвят използван в декоративни елементи на кухнята ,столове на масата и възглавници към дивана.Декоративни 3Д панели са поставени над мекият диван с дамаска, в междина от ламинирана ламперия с скрито лед осветление.
Акцента с 3д панели е продължен и в зона на тв модула с акцент камина на биоетанол.

Всяка зона със собствено осветление по тавана и стените,а в окаченият таван са използвани и линейни осветителни тела разположени в средата на помещението за равномерно разпределение на светлината.

Ап. В 05

Ап. В 05

За проекта

Шоколад и карамел

Задачата ни бе да пресъздадем спокоен, релаксиращ и модерен интериор за семейство с две деца. В тази статия ще ви представим кухнята и всекидневната.

Цветовете

Бежаво-кафявите нюанси са едни от най-актуалните дизайнерски тенденции, вдъхновени от природата-уютни, успокояващи и гъвкави те могат успешно да се използват при всички елементи на интериора-стени, подове, мебели, декорни и осветителни тела. Комбинацията от нюансите на бежаво, кафяво и бяло отдавна са символ на уют и спокойствие, точно затова ги използвахме при обзавеждането на този апартамент.

Кухнята

Кухнята в апартамента е малка, но многофункциоанална, свързана е с холната част чрез зоната за хранене. Разположена е на две стени, горната част е в цвят крем-гланц, а за долният ред избрахме светъл, ненатрапчив дървесен материал. Плота е имитация на масивно дърво, а за гръб сложихме малки шарени плочки в марокански стил за свеж и цветен акцент.

Монтирахме прецизно насочено към работния плот скрито, лед осветление. Дръжките са линейни, елегантно продължение на кухненските вратички. Осветлението е многопластово:

– периферно-монтирани са луни в/у бордовете на окачения таван
– централно-насочени спотове в бял цвят с класически модерен дизайн.

На другата стена проектирахме многофункционален кът с плот за бърза закуска и кафе с възможност да се използва и като работна зона за училищната подготовка на децата или за лаптопа на родителите.

Плотът е вграден в модули за съхранение с горен и долен ред следващи дизайна на кухнята и с допълнителен работен плот. Горният ред шкафове е по нисък от този на кухнята, което създава разчупена, модерна визия. Предвидени са отворени лавици за книги и дребни предмети.

Трапезарията е преходна зона към хола и е естествено продължение на кухнята. Малка, но функционална тя се състои от разтегателна маса за хранене, елегантен кмод за съхранение на прибори и висящи осветителни тела в бяло. Цветовете отново са ненатрачиво дървесно, крем-гланц и капучино. За цветен акцент избрахме триптих в с преливащи свежи цветове.

Зоната за релакс или хола е мястото където се събира цялото семейство, дивана е многоместен, модела-класически и практичен. Холната маса е с квадратна форма, а материала бял мдф. Срещу дивана разположихме тв модул, а от двете му страни асимерични по големина шкафове със стъклени витрини. Верни на правилото си за задължителен цветен акцент избрахме елегантен цветен килим.

Родителската спалня със семплият си, модерен дизайн е естествено продължение на ведрата енергезираща атмосфера в хола и кухнята.

Използвахме топла палитра в шоколадово и карамелено кафяво, за да създадем уютна и релаксираща среда.

Акцента тук пада изцяло върху голямото-комфортно легло-таблата е леко извита от двете страни, тапицирана в меко кадифено бежаво.

Вместо нощни лампи решихме да сложим искрящи, кристални полилеи ускащи се като висулки от тавана към леглото.

От двете страни поставихме удобни нощни шкафчета в дървесно и бежаво от мдф, като от едната страна шкафа плавно преминава в удобна талетка –скрин с отворени обеми за съхранение на книги, чекмеджета, шкаф, плот който може да се използва, както като бюро и подложка за лаптоп, така и като тоалетка, като за тази цел горната част на плота се повдига и се трансформира в огледало и чекмедже за гримове. Тоалетката завършва със напълно прозрачно стъкло вместо крак от едната страна.

Стените са боядисани в топъл-карамелено-шоколадов цвят, на стената срещу леглото поставихме ефектен, релаксиращ фототапет на детайлно изображение на бяло перо в/у наситен шоколадов фон. Красив мек килим и сатенени завеси отново в наситено-шоколадово и неутрални пясъчни цветове поставят завършека на тази елегантна и изтънчена спалня.