Градинско озеленяване и оформяне на дворно място към жилище

Градинско озеленяване и оформяне на дворно място към жилище

За проекта

Малко неща в живота са толкова приятни   от това да се наслаждаваш на лукс и комфорт на открито без да се налага напускаш границите на дома си.Съществуват многобройни способи за приобщаване на градината и терасата към интериора на дома.

Проекта който ще ви представим днес включва функционално зониране,екстериорен дизайн и ландшафтно проектиране на тераса и градина.

Започваме от терасата – целта ни беше да създадем релаксираща зона за семейството пренасяща уюта и удобствата на дома навън за топлите месеци от годината. Отново заложихме на топли, земни цветове-бежаво кафяво, карамел, естествени материали камък, дърво, ратан за да слеем визуално интериора с екстериора. За подова настилка избрахме топъл ненатрапчив дървесен материал, който използвахме и за обличането на съществуващите греди на тавана. В зоната за хранене изградихме   модерна камина частично облицована с естествен камък,като интересното при нея е ,че е двустранна-едната страна се отваря към терасата,а другата към външната част от двора-именно от тази страна ще се използва за барбекю,което решава проблема с миризмата на пържоли в закритото помещение особено през зимата. Обособихме два къта- за хранене и релакс с трапезна маса и ниска мека мебел и двете от ратан. Поставихме два помощни шкафа от масивно дърво,в единият от които е вграден охладител за вино.

Спецификата на терена е решена с изграждане на терасирани градини-които използвахме като изкуствено създаден ландшафтен дизайн. Градините са 6 стъпаловидни, разделени с ефектна пътека. Използвахме естествен камък за укрепване и декорация.

На първата градинска тераса,най близо до къщата монтирахме вградено джакузи – страхотно допълнение за всяка градина –променя осезаемо облика на околната среда-създава неповторима атмосфера за лукс, уелнес и спа. Над хидромасажното съоръжение проектирахме пергола, а за настилка избрахме декинг със монтирано скрито осветление и двете от масивно дърво.За срещуположната градинска тераса-релакс зоната избрахме удобна градинска люлка и малък водопад, удобството и комфорта преминават и в средната част на градината, където е монтирана отново пергола, а под нея две градински кресла тип гнездо и черешката на тортата – огромен надуваем басейн с шезлонги тип пуф до него. Зоната на басейна е визуално отделена с висока растителност от долната част на градината. За най-долната тераса избрахме минималистичен ландшафтен дизайн –ефектен алпинеум. Навсякъде е предвидено многопластово – скрито и декоративно осветление-подчертаващо красотата и лукса на тази уникална градина. При избора на настилка и растителност се спряхме на модерна визия, доближаваща се до минимализъм – декоративни дървета, храсти, вечнозелена растителност и малък брой сезонни цъфтящи растения-гаранция за красива визия, свежест и зеленина през всички сезони на годината и не на последно място лесна грижа и поддръжка.

Екстериор на еднофамилна къща

Екстериор на еднофамилна къща

За проекта

Класически дизайн на къща с дворно място и басейн

Проектиране на фасада на еднофамилна двуетажна къща с оформяне на дворното пространство и градина с басейн

За основен цвят по фасадата е избрана  светла мазилка “Баумит” карамелен. Декоративни профили от експандиран полистирен(стиропор) с висока плътност и покритие по повърхността от еластичен полимер, са основните архитектурни елементи допринасящи класическият облик на жилището. Рамки за прозорци,корнизи,подпрозоречни корнизи,розетки и сайдинг по южната фасада, всички те са изпълнени по индивидуална поръчка от фирма производител. Цоклите на сградата,тераси и площадки са покрити от травертин на плочи. Изпълнен е басейн с нестандартна форма. В средната си част от едната страна,басейнът разполага с джакузи. Настилката по целият двор е от бетонови плочи с имитация и цвят на травертин. Правоъгълната им форма позволява подреждането им да бъде в тип “рибена кост”. Тревните площи и градинките с цветя са с нестандартна вълнообразна форма предаващи нестандартна визия.

В южната страна на двора в ъгловата част падаща се срещу огромната терасата към кухня и дневна, сме разположили беседка-барбекю със самостоятелно обособена външна лятна кухня. Масивна маса за осем души, висяща люлка,барбекю и деликатно осветление с изглед към басейна, придават усещане за незаменимо спокойствие и отмора. Външна баня със склад са на срещуположната страна на беседката.

Не бива да изпускаме и алпинеум в близост до беседката, със своето разнообразие от градински цветя и форма, подчертават  участието на ландшафтният дизайнер.

Екстериор средиземноморска къща

Екстериор средиземноморска къща

За проекта

Крайморска вила в Созополи м.Халкидики

Изпълнихме цялостно екстериорно проектиране включващо в себе си зониране,оформление на алеи и градини. Проектиран е басейн с постигане на “Инфинити” ефект. В зоната на басейна е обособена и детска част с макс. дълбочина от 1.10 м. Основният басйн в най-дълбоката си част достига 1.70 м. В свободнатра зона в непосредствена близост до зоната на малкият басейн е поставено външно 6 местно джакузи. Настилка от декинг офорня зоната около басейна. Самият басейн е облицован от стъклокерамични плочки около 7% от които са с фосфорициращ ефект. Допълнително поставяне на подводно осветление допринася на невероятен нощен ефект, които трудно би могъл да се опише.