Екстериор на еднофамилна къща

За проекта

Класически дизайн на къща с дворно място и басейн

Проектиране на фасада на еднофамилна двуетажна къща с оформяне на дворното пространство и градина с басейн

За основен цвят по фасадата е избрана  светла мазилка “Баумит” карамелен. Декоративни профили от експандиран полистирен(стиропор) с висока плътност и покритие по повърхността от еластичен полимер, са основните архитектурни елементи допринасящи класическият облик на жилището. Рамки за прозорци,корнизи,подпрозоречни корнизи,розетки и сайдинг по южната фасада, всички те са изпълнени по индивидуална поръчка от фирма производител. Цоклите на сградата,тераси и площадки са покрити от травертин на плочи. Изпълнен е басейн с нестандартна форма. В средната си част от едната страна,басейнът разполага с джакузи. Настилката по целият двор е от бетонови плочи с имитация и цвят на травертин. Правоъгълната им форма позволява подреждането им да бъде в тип “рибена кост”. Тревните площи и градинките с цветя са с нестандартна вълнообразна форма предаващи нестандартна визия.

В южната страна на двора в ъгловата част падаща се срещу огромната терасата към кухня и дневна, сме разположили беседка-барбекю със самостоятелно обособена външна лятна кухня. Масивна маса за осем души, висяща люлка,барбекю и деликатно осветление с изглед към басейна, придават усещане за незаменимо спокойствие и отмора. Външна баня със склад са на срещуположната страна на беседката.

Не бива да изпускаме и алпинеум в близост до беседката, със своето разнообразие от градински цветя и форма, подчертават  участието на ландшафтният дизайнер.