Ап. В 05

За проекта

Шоколад и карамел

Задачата ни бе да пресъздадем спокоен, релаксиращ и модерен интериор за семейство с две деца. В тази статия ще ви представим кухнята и всекидневната.

Цветовете

Бежаво-кафявите нюанси са едни от най-актуалните дизайнерски тенденции, вдъхновени от природата-уютни, успокояващи и гъвкави те могат успешно да се използват при всички елементи на интериора-стени, подове, мебели, декорни и осветителни тела. Комбинацията от нюансите на бежаво, кафяво и бяло отдавна са символ на уют и спокойствие, точно затова ги използвахме при обзавеждането на този апартамент.

Кухнята

Кухнята в апартамента е малка, но многофункциоанална, свързана е с холната част чрез зоната за хранене. Разположена е на две стени, горната част е в цвят крем-гланц, а за долният ред избрахме светъл, ненатрапчив дървесен материал. Плота е имитация на масивно дърво, а за гръб сложихме малки шарени плочки в марокански стил за свеж и цветен акцент.

Монтирахме прецизно насочено към работния плот скрито, лед осветление. Дръжките са линейни, елегантно продължение на кухненските вратички. Осветлението е многопластово:

– периферно-монтирани са луни в/у бордовете на окачения таван
– централно-насочени спотове в бял цвят с класически модерен дизайн.

На другата стена проектирахме многофункционален кът с плот за бърза закуска и кафе с възможност да се използва и като работна зона за училищната подготовка на децата или за лаптопа на родителите.

Плотът е вграден в модули за съхранение с горен и долен ред следващи дизайна на кухнята и с допълнителен работен плот. Горният ред шкафове е по нисък от този на кухнята, което създава разчупена, модерна визия. Предвидени са отворени лавици за книги и дребни предмети.

Трапезарията е преходна зона към хола и е естествено продължение на кухнята. Малка, но функционална тя се състои от разтегателна маса за хранене, елегантен кмод за съхранение на прибори и висящи осветителни тела в бяло. Цветовете отново са ненатрачиво дървесно, крем-гланц и капучино. За цветен акцент избрахме триптих в с преливащи свежи цветове.

Зоната за релакс или хола е мястото където се събира цялото семейство, дивана е многоместен, модела-класически и практичен. Холната маса е с квадратна форма, а материала бял мдф. Срещу дивана разположихме тв модул, а от двете му страни асимерични по големина шкафове със стъклени витрини. Верни на правилото си за задължителен цветен акцент избрахме елегантен цветен килим.

Родителската спалня със семплият си, модерен дизайн е естествено продължение на ведрата енергезираща атмосфера в хола и кухнята.

Използвахме топла палитра в шоколадово и карамелено кафяво, за да създадем уютна и релаксираща среда.

Акцента тук пада изцяло върху голямото-комфортно легло-таблата е леко извита от двете страни, тапицирана в меко кадифено бежаво.

Вместо нощни лампи решихме да сложим искрящи, кристални полилеи ускащи се като висулки от тавана към леглото.

От двете страни поставихме удобни нощни шкафчета в дървесно и бежаво от мдф, като от едната страна шкафа плавно преминава в удобна талетка –скрин с отворени обеми за съхранение на книги, чекмеджета, шкаф, плот който може да се използва, както като бюро и подложка за лаптоп, така и като тоалетка, като за тази цел горната част на плота се повдига и се трансформира в огледало и чекмедже за гримове. Тоалетката завършва със напълно прозрачно стъкло вместо крак от едната страна.

Стените са боядисани в топъл-карамелено-шоколадов цвят, на стената срещу леглото поставихме ефектен, релаксиращ фототапет на детайлно изображение на бяло перо в/у наситен шоколадов фон. Красив мек килим и сатенени завеси отново в наситено-шоколадово и неутрални пясъчни цветове поставят завършека на тази елегантна и изтънчена спалня.